Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

 

A Petőfi Sándor utca "szépségei".

2014. nyarán


Végig mentem a Petőfi Sándor utcán, Zsámbék egyik legforgalmasabb útvonalán. Sok (egyre több helyen) úgy néz ki az utcafront, ahogyan mindig is ki kellett volna néznie. Viszont változatlanul sok a kirívóan elhanyagolt árok, árokszél, de az út kezelőjének (lehet, hogy ez mégiscsak a mi drága önkormányzatunk lenne?!) is volna mit tennie. Csak, hogy ne nézzen ki olyan "zsámbékiasan". Mert bizony így az egész nem válik éppen (kultúr)városunk dicsőségére...

Ime, néhány kép, a teljesség igénye nélkül, mert ahhoz ez az oldal nem lenne elég, de ízelitőnek azt hiszem, ennyi is megteszi.

Zsámbékon idén ismét sok helyen díszlik virág. Itt sajnos egy gazszigetben van "ízlésesen" tálalva:

petofi_sandor_utca_2014._015.jpg

Az út betorkollásában több hetes (több hónapos!?) murva, por van az úttesten. Nem lehetett volna eltakarítani? (De igen, csak akinek dolga lenne, nem tudja ezt a választ).

petofi_sandor_utca_2014._014.jpg

Ez az útszéli szakasz évek óta mindig ilyen gazos, gazdagon "díszíti" az utcaképet. Csak gratulálni tudok a tulaj és az önkormányzat alkotta duónak!

petofi_sandor_utca_2014._012.jpg

Ez a műtárgy szintén "méltó dísze" az utcának! Drága Illetékes (Elvtárs)! Vedd már észre és intézkedj!(Már, ha van szemed és nem túl fárasztó).

petofi_sandor_utca_2014._007.jpg

A műtárgy túloldalán teljesen hiányzik az útpadka. (Jogos az "ideiglenesen évek óta" odacseszett jelzőtábla). Úgy látszik, mindenképp ki kell várni, hogy Patóéknál az úttest  beszakadjon...

petofi_sandor_utca_2014._008.jpg

 

Van, aki szót fogad jegyző urunk rendszeres újságbeli felhívásának, kitisztítja az árkot. A kitermelt föld aztán hónapokig (van, ahol évekig) ott marad az útpadkán, így a víz az úttesten folyik. (Igaz, arról nem szól a felhívás, hogy mi lesz vele, arról, hogy az önkormányzat elviteti arról pedig végképp nem. Ott díszlik és kész.)

petofi_sandor_utca_2014._003.jpg

Aprorpó, víz. Számtalan helyen teljesen el vannak dugulva az átereszek. Tehát, az árokból sem tud(na) elfolyni a csapadékvíz, annak az úttesten  kell folynia (ez a rendje). Csak példaként, az alábbi útcsatlakozásnál az áteresznek még a nyoma sem látszik.

petofi_sandor_utca_2014._004.jpg

Végül ez a gazcsokréta álljon. Évek óta mindig ilyen, nagyságát és kinézetét csak az időjárás befolyásolja. Emlékezetes zsámbéki látvány minden erre haladónak.

petofi_sandor_utca_2014._001.jpg

Szóval, feleim, mint látjátok szemetekkel, ezek vannak. Ja,  Sambekon vogmuc feleym.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 10
Heti: 16
Havi: 946
Össz.: 419 711

Látogatottság növelés
Oldal: 2014: Szépséges Petőfi Sándor utcánk!
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »