Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

 

DÍJAZÁS

  A 2012-es NAGY LEPÉNY DÍJ

  KIOSZTÁSA


 

Itt az idelje, hogy a weboldal hagyományához híven ismét kiosztásra kerüljön az előző év "legszebb" zsámbéki helyszíneinek méltó díja.

Bár megújult,  más virágokkal körített, de tartalmában (tehénlepényt) és eszmeiségében (az arra "méltó" helyszineket méltó díjjal is kell jutalmazni) változatlan a díj.

 

 Íme, itt lapul:

 lepenydij_2012.jpg

 

A 2012-es Nagy Lepény Díj I. helyezettje megosztva: a Zsámbéki Nagy Fal és a "Nosztalgia" buszmegálló !!

Oly régen állnak ott és oly régen hírdetik  városunknak és vezetésének dicsőségét. Mind a Nagy Fal, mind a "Nosztalgia" buszmegálló  építészetileg "egyedülállóak" (a romtemplom elhalványul mellettük). Környezetük pedig évről-évre oly arculcsapóan elhanyagolt, hogy méltán repítenek minket ország-világ szemében térben és időben messze (bunkóniába és sok évtizedre vissza).

 

zsambek_2012._aug._020.jpg Zsámbéki Nagy Fal

 

zsambek_2012._aug._017.jpg "Nosztalgia" 

Zsámbék város vezetését külön kérem, ne fosszák meg  unokáinkat sem ettől a "gyönyörű" látványtól!

Ezért javaslom nyilvánítsák  városképileg védett területté, illetve épület-együttessé a két "létesítményt". Se bontás,  se karbantartás se a környezet megváltoztatása ne legyen megengedett! Vigyázzanak rájuk úgy, mint eddig (talán egy-egy nagy plexibúrával kéne hermetikusan lezárni őket).

 

A Nagy Lepény Díj II. helyezettje Zsámbék gyönyörű történelmi városmagja!

Ez a városmag ugyan történelmi, de olyan topis és elhanyagolt  néhány műemlékkel együtt, amilyen csak (itt) lehet.  Külön is érdemes a sok gaz és por, a szemetesség mellett az utak és útszélek elhanyagoltságát kiemelni, mert magukért beszélnek (akarom mondani ráznak szét). "Dícséretes" igyekezet "eredménye" az egész, ahogy van, ezért idén is méltó a díjra.

 

zsambek_2012._majus._cityjardasziget..jpg

 Köszöntsük a fenti üde csendélettel Zsámbék cityt!

 

2012. III. helyezettje: a Petőfi Sándor utcai gombasor előtti vaddisznó dagonyás.

Igaz, ez nálunk Zsámbék városában a kulturált parkolási lehetőség egyik formája. A képen látható szakasz a gombák kialakítása és megnyitása óta (ugye, vannak, akik még emlékeznek rá, milyen régen volt) igazán sosem volt rendben!

Akik nem busszal suhannak el mellette, hanem gyalogosan gázolnak át, netán kocsiból szállnak ki, nagy örömüket lelhetik benne. Naponta százával élvezik a lakosok. És még látványnak sem utolsó! Mát csak ezért is méltó a díjazásra.

 

 a_gomba_elott4.jpg Idilli kép. (Brrrrrr)

Külön "érdeme" a terület rendezettlenségének, a csapadékvíz elvezetés hiányának, hogy rendesen (jó zsámbékiasan) aláázik az úttest széle, megy tönkre a nemrég felujított úttest. Ezért külön is megérdemli sok más helyszínt  megelőzve a szép díjat.

a_gomba_elott3.jpg Dagonyák sora.

 

 

Zárszóként meg kell említsem, hogy idén is nagy volt a versengés, hiszen rengeteg hasonlóan "szép" helyszín  kaphatott volna díjat. Zsámbék ezekről a látványosságokról is nevezetes.

A város vezetőinek pedig kívánom, hogy jó egészségben, még sokáig élvezzék Zsámbék e "gyönyörű" helyszíneit, ne zavartassák magukat, a szégyenérzet leghalványabb jelét is űzzék csak el nyugodtan maguktól. És eszükbe ne jusson kikupálni a települést ebből a sok-sok éve méltatlanul pohos állapotból.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 15
Heti: 171
Havi: 616
Össz.: 420 694

Látogatottság növelés
Oldal: 2012-es NAGY LEPÉNYDÍJ
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »