Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

 

A Zárdakert 2013-ban.

 

 


 

Egy rövidke sétára hívlak benneteket Zsámbék egyik nevezetes helyszínére, a Zárdakertbe. A terület védett, a helyszín láttán  azonban felmerül, hogy ugyan már kitől és mitől? Szerintem leginkább a terület gazdájától, Zsámbék város vezetésétől kéne védeni!

És milyen "nagyszerű" is, hogy annak idején Zsámbék önkormányzata foggal-körömmel ragaszkodott hozzá. Nem engedte a fránya külhoni befektetőnek, hogy bele fektessen bármit is a mi hőn szeretett Zárdakertünkbe és hasznosuljon is a terület, melynek valóban vannak (bár egyre inkább csak voltak) értékei.

Most megnézhető, milyen gazdája van a parknak (gazdátlan!), mennyire lepusztult, elhanyagolt, mennyire nem való arra, amire való volna: hogy legalább parkként funkcionáljon és kulturált (egyáltalán normális) környezetben megpihenhessenek a betérők , megpihenjenek az ősi fák árnyékában a nagy nyári rekkenésben. Szomorú látni, ahogyan egy-két évtized alatt teljesen leépül ez a valaha átgondoltan és szépen megépített, fákkal betelepített, értékes terület (amely a szocializmus  átkos korát is túlélte). Manapság zsámbékiasan lepattant, mondhatni hogy ocsmány képet mutat.

Tükröt a terület gazdájának!

forgalmitukor.jpeg

Íme, Ti is "gyönyörködjetek" a parknak csúfolt területben:

Gondozatlan, tele békanyállal és szeméttel ez a gusztustalan kis tó, melyet a Törökkút forrása táplál. A képen (és élőben is) alig lehet felismerni...

zardakert_jatszoterek_007.jpg

A fák hűs árnyékában lehetne pihenni. De így....? Ki az, aki ilyen gusztustalan környezetbe kívánkozik? Talán a disznó...

zardakert_jatszoterek_008.jpg

Rohadó épület is díszíti a parkot. Ha nem vették volna észre az "illetékesek", ez a rohadás sem most kezdődött...de szépen mutat.

zardakert_jatszoterek_006.jpg

Nagy kiterjedésű "ősi" elhanyagolt betonplacc emeli a park területének fényét, mögötte az omló támaszfal méltó sziluett.

zardakert_jatszoterek_005.jpg

Ezzel a csendélettel is jól jellemezhető, milyen is a mai Zárdakert. A szagot nem tudom a képhez adni, de ne is bánjátok.

zardakert_jatszoterek_004.jpg

 

Remélem mindannyian felüdültetek a rövid séta alkalmával! A látvány, Zsámbék védett parkja úgy vélem kellő szégyenére válik a dicső városvezetésnek itt Zsámbék közepén, a magas hivataltól légvonalban mindössze 50 (ötven!) méterre.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 15
Heti: 188
Havi: 633
Össz.: 420 711

Látogatottság növelés
Oldal: Zsámbék, Zárdakert 2013.
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »