Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

BÓBITA JÁTSZÓTÉR

 2013.

Nincs két éve, hogy némi csinnadrattával egybekötve, Pógármester urunk átvágta a nemzetiszín szalagot a játszótér avatása alkalmából. A Zsámbéki Hírek első oldalán közölte a képet, az alpolgármester cikkével szépen körbe hímezve-hámozva. 

Lassan megfakul az idilli kép:

bobita_jatszoter.jpg

 A cikkből idézve:

  " Csenger-Zalán Zsolt megnyitó beszédében elmondta, hogy ez az első lépés ebben az önkormánytati ciklusban játszóterek terén, de a testület szándékai szerint ezeket további lépések követik.

    Ilyen az új játszótér bővítésének illetve a Gagarin utcai játszótér felújításának szándéka."

Ez már igen -gondoltam-, így kell ezt csinálni!

    A cikk -egyebek mellett- még arrról is szólt, hogy "A szokatlanul nagy számban megjelent gyermek és szülő azt mutatta, hogy ahogy korábban gondoltuk, nagyon nagy igény van erre a szolgáltatásra.

    Aki arra jár, személyesen is meggyőződhet, hiszen szinte reggeltől estig találkozhat önfeledten játszó gyerekekkel és ott pihenő, olvasgató, beszélgető szüleikkel".

Mindez milyen szép is volt..., hogy az önkormányzat ennyire szívén viselve a lakósság (a gyerekek) igényét, létrehozott egy "régi-új" játszóteret.

Ma  a helyzetet nézve kétlem, hogy alkalmas lenne az "önfeledten játszó" gyerekek és "ott pihenő és olvasgató" szüleik ottani tartózkodására. A májusi térdig érő gazt ugyan lekaszálták, de a játszótér tökéletesen megtestesíti a használhatatlan játszótér prototipusát. Akár szabadalmaztathatnák is!

A terület hűen mutatja Városunk vezetésének  igénytelenségét, gondolkodását és "szerető gondoskodását". Tükröt nekik!

forgalmitukor.jpeg

Érdekes, egy gyerek sem hintázik a hinták nélküli hintaállványokon, pedig milyen szépek:

zardakert_jatszoterek_001.jpg 

 

"Jól ápolt" homokozó. Ugye ti sem láttok benne homokozó gyerekeket?

zardakert_jatszoterek_003.jpg

 

Ez a "kulturált", gyermekbarát és baleset veszélyes átjáró a Zárdakertbe vezet. Ez a valóságos játszótéri idill!

 zardakert_jatszoterek_002.jpg

 

Pógármesterünket -igaz,  óvatosan  csak szándékot jelzett annak idején- emlékeztetném, hogy ennek a területnek a jelenlegi állapotán túl, mi is  van a Gagarin utcai játszótérrel? Ha nem tudja, megmutatom azt is egy-két fotóval.

Itt is le van vágva a gaz, ami Zsámbékon önmagában már rendkívüli eredmény.  Itt sem  láttam  "önfeledten játszó" gyermekeket...

zardakert_jatszoterek_010.jpg

És éppen ez az eszköz sem vonzott senkit, viszont  híven jelzi városunk vezetésének további eltökölt (pardon, eltökélt) lépéseit a játszóterek kérdésében. (Úgy látszik, ezen szokták gyakorolni a lépéseket)

 

zardakert_jatszoterek_012.jpg

 

 A több mint 5000 lakosú Zsámbék "városa" két játszótérrel is "büszkélkedhet".

Csak éppen egyik sem használható semmire.  És akkor mi is van az erre a szolgáltatásra való nagy igénnyel...? Úgy tűnik, jó mélyen el van felejtve és csak úgy kicsuszott az egykori cikkíró száján.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 15
Heti: 180
Havi: 625
Össz.: 420 703

Látogatottság növelés
Oldal: Zsámbék, Bóbita játszótér
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »