Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

Ezek a fotók Zsámbékot mutatják "alulnézetből", némi kommentárral fűszerezve.

Galéria 4

Zsámbék városa 2010 nyarán és kora-őszén fényképezve.

Az eddigi galériák többnyire a gaz-helyzetet mutatták, itt jobbára az épített környezet "szépségeiből" szemelgettem.Az öreg temető. Halk a kérdés: mit érdemel az a kor, amelyik így bánik az ősök nyughelyével? (Ha nem tudjátok, megmondom...) Jópár évvel ezelőtt ki volt gazolva. Sőt, még keresztállításig is fűtött  a nagy-nagy buzgóság. A szégyenletes nagyon enyhe kifejezés. Brrrrrr.

oreg_temeto.jpg


Járda a semmibe. Itt a vége, fuss el véle ! Egészen a gyógyszertárig (ahova ez a járda nem vezet, pedig sokan használnák, pláne babakocsival!), ami alig 70-80 méterre van és egyébként rosszul megközelíthető. Nyilván nem pénz kérdése, hogy így maradt, hanem valaki "rendetlen" agyán múlt és múlik.

jarda_a_semmibe.jpg


Törökkúti részlet. Ez a részlet is "műemlék", de úgy igazán iparias, a szociból. Azóta is nagyon tetszhet valakiknek (akik tehettek volna azért, hogy ez ne rondítson mán ottan...), számukra bizonyára emeli a látványt. A fene a gusztusukat (vagy az esztétikai mivótságukat).

torokkuti_reszlet.jpg


Az ivó leányka alatt. Jé, itt is van egy "gyönyörűség", de ez sajnos plagizálás (a Törökkúti megoldás újjászületése). Vajon mit szólt a szobrász, mikor meglátta ezt az ocsmányan laikus megoldást? Szerintem nem jutott szóhoz, mert ronda hányással küszködhetett...

kut.jpg


A Pestis emlékműnél. Mi már csak elmegyük mellette, de van aki látogatóba jön és megnézi az emlékművet. A kerítésről meg lehet a véleménye. Nekem is van: elhanyagolt, ronda és évek óta balesetveszélyes! Utólag "könnyű" lesz sajnálkozni és tolni elfele a felelősséget...

kerites.jpg


Sváb tájház, homokzsákokkal. Persze, ebben az utcában is volt özönvíz, hála a rendezetlen és elhanyagolt vízelvezetésnek. A tájház 1 hónappal utána is "védett". Hamár előtte nem volt az...Bravó!!!

tajhaz_homokzsakokkal.jpg


Kálvária-kálvária. A kálvária is - ugyan egy helyben áll - megjárja a maga kálváriáját. Körbeépítve eredeti környezetét, a hely szellemét és látványát elveszítette. Nagy ötlet volt kiparcellázni -"területfejlesztés"!- de pénz beszélt, önkormányzat, pógármester pedig hallgatta. (Jut eszembe, a település pedig olyan szegény maradt, mint a templom egere! Szegénységénél csak az adóssága lett nagyobb.)

kalvaria-kalvaria.jpg


Ha ezt is végignézted, jutalmul ( újabb "élményekért") menj át az 5-ös számú galériába. Az is a városvezetés tetteinek (vagy "nemcsinálásának") újabb dicsőítése.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 10
Heti: 12
Havi: 942
Össz.: 419 707

Látogatottság növelés
Oldal: Archiv galéria 4 "Városi" környezetben. 2010.
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »