Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

BÓNUSZ GALÉRIA  csak edzett haladóknak.
2013.
Laktanya volt...

 

 


 

Idén is meglátogattam a laktanyát, hadd látom, hogyan hasznosítják...

Előző évben Önkormányzatunk felszólította Polgármesterünket javaslattételre, miként is lehetne hasznosítani a laktanyát. Ez egy évvel ezelőtt  enyhén szólva is nevetséges felvetés volt (további jelzőktől tartózkodom, pedig volnának). Talán, ha néhány évvel  (esetleg egy évtizeddel) ezelőtt történik, még valóban lehetett volna hasznosítani.

Most azt jelenthetem, hogy komoly változások tapasztalhatók! A laktanya hasznosítása jó úton halad....  a  semmibe, a teljes megsemmisülésbe. Az előzmények alapján elszomorító és felháborító látvány, ahogyan sokak áldásos tevékenysége  beteljesíti e létesítmény sorsát.

2012-es látogatásom óta volt itt sitt elszállítás (maradt még  és gyűlt is újabb), szemét kiganajozás (lettek újabb halmok). És volt itt olyan "szakszerűtlen bontás" is (pl.: épület összeroskasztás, épületbelsők további rombolása) ami nemhogy az építőanyagok hasznosítását  nem jelenti, de további hatalmas sitthalmokat, a terület további ezzel való elszennyezését fogja eredményezni.

Látható,  hogy gyakorlatilag semmi nem hasznosul, én pl. csupán fél teherautónyi, elszállításra összerakott, megtisztított sóskuti követ láttam.  Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy csak további költségeket fog jelenteni és még évekig omló épületektől és építési törmelékektől veszélyes, rehabilitáció nélküli terület marad. Vagyis,  minden halad a maga  "zsámbékias" útján.

 

Most járjuk be együtt a területet:

A bejárati kapu képén csupán annyi a változás, hogy kidöntötték a bal oldali kapuoszlopot. Bizonyára útban volt a serény hasznosítási munkák során:

laktanya_2013_014.jpg

 

Az erózió nyomai -mint már korábban is- nyilvánvalóak:

laktanya_2013_002.jpg

 

De a java csak itt jön. A "hasznosítási serénykedés" nyomán az épület  immár kétség kívül életveszélyes! Táblát sehol nem láttam (aki akarja az látja, hogy az, aki mégis belép az akár haljon meg...?):

laktanya_2013_003.jpg

 

Ez az egyemeletes (tiszti) épület helyben omlott össze (szerintem nem magától), egy romhalmaz bújik a csalitosban. Immár egyetlen darabja sem hasznosítható legalább:

laktanya_2013_001.jpg

 

Az egykori legénységi épület hátsó fertálya sem akármilyen.  "Megjósolom", ez is egy sitthegy lesz:laktanya_2013_013.jpg

 

A kémények groteszk felkiáltó jelekként hirdetik, hogyan szállt el a nagy magyar légtérbe egy épületegyüttes értéke:

laktanya_2013_012.jpg

 

Előző évben is hasonló képpel zártam. Sittmező a műhelyépületek előtt:

laktanya_2013_011.jpg

 

Nem kezdek dobálózni becsült számokkal. De azért nem árt megemlíteni, hogy itt Zsámbék városa 1 éves teljes költségvetésének legalább a másfélszerese omlott és omlik alá a dicső anyaföldre!

 

Zárszóként ismét ide kívánkozik a Wikiszótár cikkéből:

Herdál (ige): pazarol, tékozol

Példamondat: A vagyonát könnyelműen elherdálja.

A Wikiszótár példamondata tökéletesen leírja, mi történt Zsámbékon laktanya ügyben az elmúlt másfél évtizedben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 15
Heti: 189
Havi: 634
Össz.: 420 712

Látogatottság növelés
Oldal: Közkívánatra:BÓNUSZ Galéria 2013. Laktanya volt...
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »