Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

Zsámbék leghíresebb nevezetességei

Lámpamúzeum

 


Egy hagyományos, szép sváb ház (egykor lakóépület) ad otthont Zsámbék méltán európai hírű Lámpamúzeumának. Ezt feltétlenül látni kell, a gyűjtő tárlat vezetése pedig igazi ráadás!

lampamuzeum.jpg

A múzeum anyagát - jóval több, mint 1000 világító eszköz- Borus Ferenc gyűjtötte. Az egykor Zsámbékra érkezett alföldi fiatalember nagy fogékonysággal  - és korát megelőző értékrendjével, amellyel "előre tudta", hogy ezek a tárgyak értéket fognak teremteni -, évekig tartó gyűjtőmunkával szedegette össze a gyűjteményt.

Majd szintén nem kis energiájába került, hogy az akkori községi tanács rendelkezésre bocsássa az épületet, ahol a kincs közkinccsé válhatott. Itt rendezni tudta a gyűjteményét és annak legjava méltó helyen bemutatásra került: immár több, mint 30 évvel ezelőtt, megnyílt a Lámpamúzeum.

Évente sok látogató keresi fel a múzeumot és ha a vendégkönyvet végig lapozzuk, talán Európa minden országából (és még sok más országból is) volt látogatója.

A Lámpamúzeum címe: Magyar utca 18.

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 15
Heti: 182
Havi: 627
Össz.: 420 705

Látogatottság növelés
Oldal: Lámpamúzeum
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »