Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

 

Ezek a fotók Zsámbék városát mutatják be "alulnézetből", némi kommentárral fűszerezve.

Galéria 5

A fénylépek 2010 nyarán és őszén készültek.

Ebbe a galériába is jobbára az épített környezetből mazsoláztam.


 

A nosztalgia-buszmegálló "épülete" emlékműként áll, fennen hirdetve, hogy az ocsmányság  és az elhanyagoltság is időtálló. Ideje megtudnotok, hogy ebben a városban ez igenis érték. Javaslom mindjárt védetté nyilvánítását is!

buszmegallo.jpg

 

Dombocskáink. Törmelékkel, hátrébb sittel vegyes halmok állnak és szaporodnak. Immár évek óta. Ugyan ki a terület gazdája? És milyen a város "gazdája" (ez lenne a pógármester és a képv.testület), hogy ezt hagyja? Vagy ők ezt nem is látták? Akkor hol élnek?

dombcskak.jpg

 

Útszéli kismocsár. Jellemző kép (sok ilyen van), mivel Zsámbékon az útszélek is gondozatlanok évszámra. A víz nem tud az árkokba lefolyni, alááztatva fokozottan teszi tönkre az úttestet. A képen is  látszik, hogy megsüllyedt. Dehát, mi gazdagok vagyunk... és karbantartás helyett hagyják tönkremenni, pedig az út valóban érték.

utszeli_kismocsar.jpg

 

Józsefvárosi "allé". Ezen az úton közelíthető meg Zsámbék civilek által létrehozott, érdemes látnivalója, a pinceterület. A városvezetés hozzáállását mutatja, hogy ide nem jutott egy kis kőzúzalék. (Nemcsak a  felavatáson kellett volna szerpelni...)

ut_a_pincekhez.jpg

 

Európai hírű múzeumunk kerítése is magáért beszél. Aki ezt látja (minden látogató), jó hírünket viszi szerte a világba. A legmagasabb kultúra (ez a múzeum) jól megfér az elhanyagoltsággal (ez a "magyaros" trehányság "eredménye"). Zsámbék ( a város vezetése) tipikusan ilyen.

lampamuzeum_kerites.jpg

 

Az árok partja. Az augusztusi özönvizeknél -hogy, hogynem- a város vezetése számára kiderült, nem elegendő a mérete, mélyíteni kell. Ez eddig, még ha késve történt is, rendben van. Azonban a kitermelt földet mindjárt "melegében" el is kellett volna vitetni. Így az egyszer már szépen parkosított területet tönkretették! (filmcím: Amerre a vaddisznók járnak...)

arokszel.jpg

 

Orvosi rendelő. Az épület láttán ki gondolná (lepusztult TSZ-irodának inkább nézném), hogy ez egy kisvárosnyi ember orvosi rendelője? Nem akarom a fölötte vitatkozókat utólag hergelni, de ez a sokéves állapot szégyenteljes és méltatlan!  (ui.: az emeletre másszatok fel sérült lábbal, vagy "csak" öregen)

orvosi_rendelo.jpg

 

Minden tiszteletem, hogy eddig kibírtad és végig nézted. Lehet rajta akár röhögni is, de inkább mélységesen szomorú. És sok minden nem az anyagiakon múlt, bár erre szoktak hivatkozni. Hanem inkább a szemléleten, a "rendetlen" működésű agyakon.

Remélem, Te is e lgondolkozol, milyen a mi kis városunk, hova "fejlődtünk", kifélék vezették éveken át, még ha bele is estél abba a hibába, hogy rájuk szavaztál...

Sajnos, számtalan más fotót is betehettem volna, de egyelőre ennyit az "alulnézetből", 2010-ben.

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 15
Heti: 166
Havi: 611
Össz.: 420 689

Látogatottság növelés
Oldal: Archiv galéria 5 "Városi" környezetben 2010.
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »