Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

 

 

ÜDVÖZLET ZSÁMBÉK "CITY"-BŐL

2013 nyarán

 


 

 Régen sétáltunk a "történelmi belváros"-ban. Többségünk csak átszalad, vagy sietve elintézi a dolgát. Igazából nincs is itt miért sétálni, a hely változatlanul lehangoló.  Csak itt-ott lehet rálelni valami változásra (például a felujított járdaszakasz a pósta előtt ilyen) a pohos gondozatlanság szinte időtlen. Megérdemel egy tükröt...

 forgalmitukor.jpeg...bár nem ilyen kicsit.

Ez az "utcakép"a dagonyákkal tarkított lepusztultság mintapéldája. Van hangulata... (azért ne mindjárt a hányásra gondoljatok!).

zsambek_city_006.jpg

 

Ez a "betonműtárgy" évek (évtizedek) óta feleslegesen díszlik, emelve a városkép történelmiségét. A feltörő gaz csak fokozza a látványt. Könyörgöm a város vezetéséhez: nehogy  elbontassák, inkább adjanak neki védettséget!

zsambek_city_007.jpg

 

E fertelmes gazsziget a pósta bejáratától 10 méterre gyönyörködteti a zsámbékiakat. (Emberek lakóhelye ó, Zsámbék dicső városa...)

zsambek_city_010.jpg

 

Kissé lejjebb "történelmi" szemetesünk, elképesztő kuriózumként dacol az idővel. Méltó jelképe ez is a városfejlesztésnek. Egyébként pedig a felujított, térkövezett járda mellett ácsorog.

zsambek_city_008.jpg

 

 Üdítő gazszigetünk idén is felütötte fejét. Most is azt kérdezem, ennek "eltüntetése" nem lenne-e véletlenül valakinek a feladata? A főnöke sem veszi észre, vagy neki (nekünk) így is jó?

zsambek_city_001.jpg

 

No de fel a fejjel, új virágágyás lett  a parkolónál.  A gondozottság hmmm...elég "zsámbékias", bár még mindig jobb, mint a tavalyi gaztenger ugyanitt.  Jövőre ez is elenyészik, mint a nekibuzdulás?

zsambek_city_002.jpg

 

A járdával együtt újult meg a buszmegálló, amely a fő vonalon sok-sok év után, még esőbeállót is kapott.  Igazi kihívásként, nagyon ingerelte a vandálokat, egy hét után már ilyen nyomorúan néz ki. Hajrá tettrekész vandálok!

 zsambek_city_004.jpg

 

Bízom benne, nektek is "kellemes" volt körbe sétálni a mi kultúrvárosunk   förmedvényes központjában.

 "Nos, azon a vonaton utazik Európa"... mi pedig itt tarunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 10
Heti: 10
Havi: 940
Össz.: 419 705

Látogatottság növelés
Oldal: ÜDVÖZLET ZSÁMBÉK "CITY"-BŐL. 2013.
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »