Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala.

Civil weblap, amely másképp, "alulnézetből" is bemutatja Zsámbékot, rámutatva az életünket, közérzetünket és "köz-érzetünket" rontó jelenségekre is. Tükröt kíván állítani Zsámbék Polgármesterének, Önkormányzatának. Remélve, hogy bele is néznek.

A fejléc jobb oldalán  látható 2010-es fotó emblémája lett a weboldalnak.   Hasonló "látványok" hívogatják azóta is az ide érkezőket és naponta "örvendeztetnek" bennünket, zsámbékiakat.

 

 

 

 

 Halihó Kispajtások, kedves Zsámbékweb Látogatók! 

 

 KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

husvet.jpg

 

  Ezt a weboldalt Zsámbék múltja iránti tisztelet, a jelenét  kisérő , sokszor negatív jelenségek és a jövőjéért érzett - talán nem is alaptalan - aggódás indíttatják velem.

 

  Szeretném a weboldalt Zsámbék város Vezetőinek (polgármester, alpolgármester, önkormányzati képviselők, akiket a lakósság választott) tükörként állítani (igaz, eléggé fikás lesz), hátha bele is néznek. Szeretném tükörként állítani azoknak is, akik akár közömbösen elmennek e "jelenségek" mellett, vagy netán tevőlegesen is részesei.

 

 Íme a forgalmi-igazságtükör:                 forgalmitukor.jpeg

 

 

 

  Nézzenek bele, nehogy kihajtsanak az úttestre és kettesben, 15-el  cammogjanak a fejlődés útján!

 

   És ezzel már közeledünk is a célhoz: szembesüljenek azzal, ami van! Onnan pedig már csak egy "kis" ugrás, hogy tesznek is valamit. Szembesüljenek a civil véleménnyel és azzal amit megtettek (vagy nem tettek-tesznek) Zsámbékért, a lakósságért, környezetükért.

 

   Remélem, ha ide téved valaki városatyáink közül és ennek nyomán mégiscsak felduzzad benne a tettvágy, valamit e weboldal is tesz azért, hogy Zsámbék végre elkezdjen kikapaszkodni abból a pohos tespedségből és elhanyagoltságból, amiben leledzik.

 

   A lap tartalmában jó merítkezést kiván a weblap szeresztője:

 

 

 

 en.jpg

 

 Brunner József "zsámbéker"

 

 

 


 

 Elérhetőség, vélemények, hozzászólások:

 

  zsambekweb@gmail.com 

 

 

 


 

 Kedves ZSAMBEKWEB olvasók!

 

 Immár négy éves lett a weboldal! A zsámbékwebre - 2010. augusztusi indítását követően - a mai napon fellépett a

 

 200000-ik látogató!

 

 Lehet, hogy éppen Te voltál az, köszönöm az érdeklődést, mert Zsámbék megérdemli!

 

 

 

A weboldal híven eredeti programjához, továbbra is tudósít Zsámbék alulnézetéről. Sajnos, van miről. Igaz, ezek a képek - többségükben- a város nem éppen szép oldalát mutatják a világnak, sőt, kimondottan a rondáját. De ezért nem a weboldalnak kell szégyenkeznie, hanem elsősorban polgármesterünknek, önkormányzati képviselőinknek, Hivatalunk illetékeseinek és mindazoknak, akik "tevőleges részesei" ennek az állapotnak!  Nekük viszont nagyon.

 

 Remélem,  városvezetésünk, vagy az a lakos, netán vállalkozás, aki "hozzájárul" ehhez a városképhez, belenéz ebbe a tükörbe és felébred némi szégyenérzet is benne. Talán-talán tesz is valamit ellene: nem kell mást, mint  a saját  területén rendet tenni!

 

 Persze a fejekben sem ártana rendet tenni...és felfogni végre, hogy az a kettősség, amiben Zsámbék leledzik, nem igazán járható "fejlődés".

 

Szép számmal vannak műemlékeink, számos a látnivalónk és múzeumunk, kiemelkedő kultúrális élet folyik, ugyanakkor szinte arcul csapja az ide látogatókat a gondozatlanság, a lepattantság, az álmos tunyaság és nemtörődömség számtalan megnyilvánulása. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor valaki a legjobb pörköltet szaros szélű tányérba kapja...

 

Mi zsámbékiak is "élvezzük" a méltatlan környezetet, mégpedig naponta és évek óta. Ezek a városképet és a mi közérzetünket is rontó "jelenségek" láttán nem érzékelem, hogy valaki Zsámbék vezetői közül akárcsak havonta egyszer is, de jó gazda módjára végigmenne a városon és szükséges esetekben intézkedne. (Vagy  végigmegy, de nem lát?)

 

Remélem, hogy a zsambekweb előmozdítja a változásokat. Bízom benne, hogy nem lesz ez mindig így, a város vezetői végre majd tényleg rendet tesznek - első sorban a saját területeiken - és rendet tetetnek a többi trehányokkal is. Vonzóbb és - nem utolsó sorban az itt élőknek! - élhetőbb  lesz a mi kis városunk, méltó Zsámbék múltjához és méltó az emberi élethez.

 

Tudom, az emberi tudat (látásmód, igény, aktivitás stb.) sokszor igen lassan változik, sőt  mérhetetlenül lassan és kicsit. Akár egy kárpátiai őstulokéhoz is hasonlíthatóan, amely teremtmény kérődzve hever és mélán bámul évek óta az elsuhanó vonat felé. Habár naponta látja, most sok év után "hirtelen" felsejlik neki:

 

 - "Jé, így utaznak az emberek. De furcsa..."

 

 Nos, azon a vonaton utazik Európa, nálunk meg sokan megbámulják.

 

 

 

2014. októberének elején további jó böngészést kívánok:

 

 Brunner József "zsámbéker"

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 15
Heti: 178
Havi: 623
Össz.: 420 701

Látogatottság növelés
Oldal: Köszöntő : Halihó Kispajtások!
Zsámbék város "nem hivatalos" weboldala. - © 2008 - 2024 - zsambekweb.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »